Israel Shamir

The Fighting Optimist

ПОБЕДАТА НА ЛЬО ПЕН – НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА СЛЕДВОЕННИЯ ВЪЗХОД НА ЕВРЕИТЕ

Майсторите-манипулатори нямаше да са майстори, ако не бяха хитри. Много хора стигат до заключението,  че медиите, експертите и политиците ги подвеждат. Но коя е истината?  Владеещите изкусната манипулация осигуряват огромен избор на капани и подвеждащи обяснения на реалността – работещата уловка е, че част от тях са истина. Останалата част обаче е преднамерена дезинформация с цел манипулация. Само внимателен прочит ни дава възможност да забележим добре замаскирания капан.

Сайтът  Emperors Clothes разполага със всички характеристики на един опозиционен сайт. Те се обявяват против настоящата политика на правителството на Буш. Те не одобряват  властническото поведение на Израел. Показват много добре някои от лъжите, насищащи медиите и политиката на Съединените щати. И само понякога дават израз на добре прикритата си програма.

Писмо на читателка ме насочи към един от капаните.

Размяна на писма  – вж. http://emperors-clothes.com/letters/joan.htmмежду Джаред Израел – един от активните гласове на Emperors Clothes и читателка ни предлага уникалната възможност да прозрем през тънкото було на тази фалшива опозиция. Читателката пита Джаред Израел дали той не вижда връзка между разгорещеното точене на томахавката на войната от правителството на Буш и еврейското лоби в Съединените щати.

И фалшивият опозиционен глас бърза да отрече: “Познавам много евреи и мога да заявя, че в мнозинството си те са убедени във влошаването на нещата за Израел след 11.ІХ.2001 г. По-голяма част от евреите в Съединените щати *не* желаят война с Ирак.” (Лъжа № 1.)

Ако повярвате на това, то един ден нищо чудно да закупите Бруклинския мост. По-голяма част от евреите ОТ ЗНАЧЕНИЕ в Съединените щати натискат за Второто пришествие. Между тях са:

–         Ричард Пърл (Richard Perle), шефът на Борда за отбрана към Пентагона., бивш служител на израелския производител на оръжия Солтам (Soltam),

–         големият фен на войната Пол Уолфовиц (Paul Wolfowitz), заместник-министър на отбраната,

–         водещият ционист Дъглас Фейт (Douglas Feith), представител на “Израелски производител на оръжия”,

–         Дов Закхайм (Dov Zakheim), помощник заместник-министър на отбраната,

–         Едуард Лътуак (Edward Luttwak) от Групата за изследване на националната сигурност към Министерството на отбраната в Пентагона,

–         Луис Либи (Lewis Libby), шеф на администрацията на вице-президента Дик Чейни и адвокат на международно известния крадец Марк Рич,

–         Робърт Сатлоф (Robert Satloff), консултант към Съвета за национална сигурност на Съединените щати и изпълнителен директор на мозъчния тръст на израелското лоби, Вашингтонския институт за политиката в Близкия изток,

–         Елиът Абръмс (Elliot Abrams), консултант към Съвета за национална сигурност на Съединените щати и

–         много, много други.

Разбира се, има и много евреи против войната, но те се снишават по-ниско от тревата и мълчат. И това не е засекретена информация, разпространявана от сайтове с неясен произход – един честен глас на евреин, Филип Вайс hilip Weiss),  признава в статия в “Обзървър” (1), че евреи и десни са в съюз и настояват дружно за война. “Какво става с естествената склонност на евреите към свободната, либерална мисъл?” – пита се Вайс и отговаря: либералите отстъпиха в дебата. Отказът на свободомислещите евреи в Съединените щати да заемат независима позиция, остави американците безпомощни: американският либерализъм винаги е черпил сила от евреите. Либералните евреи често разговарят помежду си за Близкия изток и в тези частни разговори признават отсъствието на истинско лидерство в правителството на Израел и отчаянието на палестинците, но обикновено не желаят техните мнения да станат обществено достояние  – тоест, да бъдат обществено споделени с другите граждани на Съединените щати. Вътрешно-еврейските разговори в Израел придобиват грубо расистки характер: Вайс дава пример със статия в еврейската преса, атакуваща остро “чумата на еврейско-арабските женитби”.

Толкова за първата лъжа на Джаред Израел. Но той продължава по-нататък.

Той не се спира, защото трябва да разубеди читателите си, да ги отклони от истината, която е, че точно Израел и евреите в Съединените щати натискат трескаво за война.

В потресаващата си дезинформация той пише: “Няма *нищо* по-лошо за Израел от една война в Близкия изток. Израел е малка страна с много трудни за защита граници, заобиколена от доминирани от мюсюлмани страни с около 50 пъти по-голямо население от това на Израел… Най-лошото нещо за Израел е една война в Ирак, защото тя може само да разпали пламъците на мюсюлманския фанатизъм, които ще се насочат срещу Израел. Съединените щати и Англия атакуват – Израел плаща.”

Да, Израел е заобиколен от “доминирани от мюсюлмани страни”, но тази “малка страна” е, първо,  трета в света по атомен потенциал, и, второ, е изцяло и активно подкрепяна от “доминирана от евреи страна”, която случайно е единствената суперсила на планетата Земя.

Когато Джаред Израел твърди, че войната срещу Ирак е най-лошото нещо за Израел, то той навярно има предвид някакъв друг Израел, тъй като всички висши политици на еврейската държава, нейните премиери, министри на отбраната, говорители, официални и неофициални, публично и в частни разговори призовават за война. Когато бившият агент на Мосад, Виктор Островски (2), запита босовете си защо се опитват да предизвикат война между Съединените щати и Ирак, отговорът беше, че Израел нямал достатъчно жива сила и самолетоносачи, за да се справи без САЩ.

Първото нещо, което Ехуд Барак (Ehud Barak) и Биби Нетаняху (Bibi Netanyahu) направиха  след 1.ІХ.2001 г., беше да настоят директно за унищожение на Ирак (след което да се премине към Иран и Либия).

Ариел Шарон натиска безмилостно за война и дори сега е в Москва, за да осигури поддръжката на президента Путин за нея.

Да, войната е срещу истинските интереси на евреите в Израел. Но ние нямаме глас: политиците ни са напълно интегрирани в юдео-американския истаблишмънт, те получават финансова подкрепа  от евреите в Съединените щати и, естествено, танцуват по тяхната свирка. Нашите истински интереси могат да изплуват на повърхността, само ако и когато евреите в Съединените щати изгубят командните си позиции в медиите и властта.

Третата лъжа на Джаред Израел е дори още по-безочлива: “ Съединените щати и Англия атакуват – Израел плаща.”

Каква глупост! Израел НИКОГА не плаща. Каквото и да се случи, ново разгръщане на израелската армия или бясна атака срещу палестниците, нови еврейски селища върху окупираните територии или хладнокръвно избиване на деца – всичко се плаща от народите на Съединените щати и Европа. Те платиха за изтеглянето на Израел от Ливан и от Голанските възвишения, те плащат сега за храна на гладуващите палестинци, те ще платят за всяко “мирно споразумение”, което Израел благоволи да подпише. Когато “лагерът за мир” в Израел издигне идея за някакви компенсации за палестинските бежанци, то те никога не предлагат да платят за откраднатите земи и къщите, в които живеят. Винаги условието е едно: “всичко ще бъде платено от световната общност”. Сметката на Израел не се плаща и от евреите в Съединените щати: те не са толкова глупави. Евреите в Съединените щати изнудват купените си политици като ги заплашват с политическа смърт, ако не плащат с парите на американските гои. Ако поради политически съображения се наложи да разхлабят хватката, то те принуждават гоите в Германия и Швейцария да платят сметката.

Възможно ли е една наивна и невинна читателка да схване прикрития дневен ред на лъжец с честно лице? Ето някои издаващи го знаци.

1/ Той хвърля квалификацията “нацист” наляво и надясно – като започнеш от братята Дълес та чак до конкретния му опонент.

2/ Напълно ненужно, но натрапчиво говори за еврейския холокост.

3/ Ако го притиснеш, той незабавно контраатакува, измъквайки на преден план клишето “конспиративни теории”.

Джаред Израел пише на читателката си: “Ако зървате някакъв израелски заговор във факта, че Флейшер (Fleisher) е евреин, то защо не виждате израелски заговор във факта, че и *аз* съм евреин?”

Е, да, това изтъкваха и когато всички светила на еврейска Америка и държавата Израел – от Фоксман до Барак –  молеха Бил Клинтън да прости на приятелчето им Марк Рич. Ясно мислещият еврейски американски писател Норман Финкелщайн (Norman Finkelstein) отбелязва: “Ако всички евреи на ключови позиции действат като един, трябва ли да затваряме очи и да стенем: “О, не, не може да бъде!…” от страх, че в противен случай ще ни заклеймят като привърженици на “конспиративни теории”?

Казано просто и ясно, да, господин Джапед Израел, вие сте част от юдео-ционисткия заговор. Вашата задача е да осигурявате еврейските подпалвачи на войни с толкова нужния им камуфлаж.

Много хубаво е, че Emperors Clothes заема антивоенна позиция. Добре е, че те не подкрепят военните усилия на еврейското лоби в Съединените щати.  Но всичко това не струва и стотинка, ако мълчат и не посочват истинските подпалвачи на войни.

Защото нито онова чучело в Белия дом, нито Пентагонът, а еврейският истаблишмънт в Съединените щати – “евреите от значение” – настояват за война  с мълчаливото съучастничество на т.н. либерали.

Единствената ни надежда е ясно изразена от блестящият канадски еврейски философ Майкъл Нюман (Michael Newman):

“Рано или късно великите бели хора на Америка ще се събудят за истинските си интереси и ще си намерят други съчинители на речи и други професионалисти в области от значение.

Евреите ще престанат да бъдат на мода.”

——-

[1] ‘Holy or Unholy, Jews and Right in an Alliance’, The New York Observer,
October 3rd 2002 http://www.observer.com/pages/story.asp?ID=6336

“Благочестиво или не, евреите и десните са в един съюз”, “Ню Йорк Обзървър”, 3.Х.2002 год.


[2] Victor Ostrovsky, The Other Side of Deception: A Rogue Agent Exposes the
Mossad’s Secret Agenda, HarperCollins Publishers, Inc. (New York) 1994, 315
pp.

Виктор Островски: “Другата страна на измамата – агент-бунтар излага тайния дневен ред на Мосад”, ХарпърКолинс Пъблишърс, Ню Йорк, 1994 год., 315 стр.

Оригинално заглавие:

A strange case of Jared Israel

October 3, 2002

by Israel Shamir

Източници:

http://www.arabnews.com/SArticle.asp?ID=19299&sct=Libya&

SAUDI ARABIA’S FIRST ENGLISH DAILY
18 December 2002 / 13 Shawwal 1423

http://www.israelshamir.net/english/strange.shtml

Превод от англ. ез.

Превел: Благовеста Дончева

Featured Posts

If They Are Bombed - They Are Daesh

President Putin is a pirate, no less. In his declaration at the UN, he stole President Bush Jr’s copyrighted 2001 ...

Read More

A Syrian Breakthrough

The Russians and their Syrian allies have cut the main supply line of the rebels to the north of Aleppo, ...

Read More

The Liberation of the Slaves

Donald Trump’s electoral victory unleashed pent-up tectonic energies on the unprecedented scale. The world has been changed, much more than ...

Read More

Ryan Rodrick Beiler / Shutterstock.com

Autumn in Palestine

Autumn is beautiful in Palestine: overripe blue-green figs, unpicked pomegranates pecked by birds, heavy grapes turn red. Now is the ...

Read More

Evan El-Amin  /  Shutterstock.com

Les guerres de genre de H. Clinton

Est-ce que les hommes qui votent pour H. Clinton vont finir en enfer ? Je n'en suis pas sûr. Nous savons ...

Read More

Leave a Reply

Israel Shamir © 2016 Frontier Theme