Israel Shamir

The Fighting Optimist

Archives: Albanian

Shteti Rus Kundërpërgjigjet me të Njëjtën Monedhë

Media e Lire -   “Shteti rus kundërpërgjigjet me breshëri, zjarr dhe squfur, mbi tanket amerikane në kufijë e tij, kundër sanksioneve të reja amerikano-europiane. Kjo ndodh sepse shteti rus, imerr gjërat shumë seriozisht. Presidenti rus Vladimit Putin, duket se po zbaton formulën e Uilliam Oranzhit: “saevis tranquillus in undis” (jam i qetë në mes stuhisë).[...]

Kepi i Shpresës së Mirë

Së pari, një lajm i mirë. Hegjemonia amerikane është e gjatë. Bullin e detyruam të nënshtrohet. Po flasim me gjuhën e simboleve, ne e pastruam Kepin e Shpresës së Mirë, në muajin shtator të vitit 2013. Me krizën siriane, bota ka kaluar një rrezik  të madh në historisë moderne. Ishte një rrezik, ashtu siç ishte e rrezikshme dikur kriza e raketave kubane në vitin 1962. Shanset për luftë totale [...]
Israel Shamir © 2016 Frontier Theme