Israel Shamir

The Fighting Optimist

Archives: Albanian

Jeruzalemi i zemrës time

Jeruzalemi, para së gjithash është një simbol i madh; njohja amerikane e sovranitetit çifut mbi Qytetin e Shenjtë është një shenjë e fitores përfundimtare hebraike mbi krishterimin dhe është vërtet për të erdhur keq. Rikard Zemër Luani dhe Tankredi nuk do ta kuptonin këtë dorëzim të qytetit për të cilin ata luftuan, por kohët kanë ndryshuar. Të krishterët e djeshëm nuk ju referoheshin çifutev[...]

Çlirimi i Skllevërve

Fitorja elektorale e Donald Trump ka zbuluar energjitë tektonike të panjohura më parë në shkallë pa precedenë ndonjëherë. Bota ka ndryshuar, shumë më sesa mund të pritej që të ndryshonte thjesht nga zgjedhje e një presidenti të ri amerikan. Ka kaluar vetëm një kohë shumë e shkurtër që nga dita e zgjedhjeve, por duket se Rendi i Ri Botëror ka marrë një goditje të fortë shkatërrimtare. Arrin të[...]

Në Turqi Do Të Vendosë Populli

Elementi më i spikatur i këtij grushti të shtetit të dështuar në Turqi ka qenë reagimi i popullit turk. Komplotistët e kryen të gjithë planin ashtu siç ishte planifikkuar: ata hynë dhe morrën nën kontroll radio-televizionin kombëtar të transmetimit, dërguan një grup të organizuar dhe armatosur për të vrarë presidentin, vendosën trupa e tyre në pikat më të rëndësishme dhe jetike dhe nxorrën në[...]

PERANDORI OSMANE, TE LUTEM RIKTHEHU!

Në malin Karmel, ndodhet një qytezë e bukur, pakëz më e madhe se një fshat, e quajtur Zikhron Jaakov. Në ditët tona ky vend njihet për verën e mirë dhe restorantet franceze. Por në ditët e Luftës së Parë Botërore kjo qytezë ishte qendra e spiunëve zionistë pro-britanikë, të njohur si NILI. Banorët e qytezës ishin njerëz me potencë në qarqet zioniste, por në të njëjtën kohë [...]

Sulltani dhe shejtani

Sulltani është i mirë, vetëm vezirët e tij janë të këqinj - ky besim ngushëllonte shumë të mjerë gjatë historisë njerëzore. Duke qenë të mjerë, ndihmohemi me shpresën mashtruese të një përzierje pozitive të Amerikës në Palestinë, e cila do të vinte në vend mitin e SHBA-ve si një sundues të rreptë por të ndershëm.

Prej ditës së Deir Yassinit u bë një d[...]

Wikileaks shtegton në Lindje!

(Një paraqitje në Mediastan , një film rruge i Wikileaksit. Filmi u shfaq për herë të parë në Londër në Festivalin e Filmit Raindance me 1 Tetor 2013, në një Festival të Moskës një javë më vonë.) Një bandë e larmishme prej pesë gazetarëve në të tridhjetat e hershme ngasin një makinë nëpër shkretëtirat dhe malet e larta të Azisë Qendrore. Në mes një pejsazh që të lë pa frymë,  ata kalojnë tune[...]

Çfarë ndodhi me të vërtetë në krizën e Ukrainës Putini me një fitore të re në Ukrainë

Media e Lire - Pas Luftës së Dytë Botërore, një pjesë e luftëtarëve pro – Hitlerit u pranuan nga Shërbimi Qendror i Inteligjencës (CIA) amerikane, u armatosën prej tyre dhe u shndërruan në një forcë guerrile kundër sovjetikëve Është ftohtë që të ngrinë në Kiev, qyteti legjendar me kupolla të arta në brigjet e lumit Dnieper - djepin e qytetërimit të lashtë të Rusisë dhe një n[...]

Lavjerrësi i Ukrainës

  1. Dy pushtimet
  Gjasat janë të mëdha në Ukrainë: pas grushtit të shtetit, Krimea dhe Donbasi kanë pohuar të drejtën e tyre për vetëvendosje, ndërsa trupat amerikane dhe ruse hynë në territorin e Ukrainës, të dyja të kamufluara. Ushtarët amerikanë janë "këshilltarë ushtarakë", gjoja anëtarë të ushtrisë private Blackwater (riemëruar Akademi), disa qin[...]

Kriza në Ukrainë. Lufta mund të nisë në çdo moment

Nuk është shumë e këndshme të qëndrosh në Kiev këto ditë. Euforia e revolucionit ka përfunduar dhe shpresat për një kapitull të ri, për fundin e korrupsionit dhe zhvvillimin e ekonomisë janë zbehur. Revolta e Maidanit dhe grushti i shtetit që pasoi vetëm sa kanë riorganizuar të njëjtën lojë me letra, për t’u vënë përgjithmonë në pushtet.   Presidenti në detyrë ka qënë një kryeminist[...]

Armët e gushtit, duel nervash mes Rusisë dhe Amerikës

Në sheshin Pushkin në qendër të Moskës, McDonalds-i, ky simbol i Pax Americana, është mbyllur këtë javë.Ishte hapur para 23 vjetësh, kur ra Bashkimi Sovjetik dhe erdhi në ekzistencë bota njëpolare e Një Supërfuqie të vetme. Populli sovjetik mbajti rradhën me orë të tëra për të hyrë e për të provuar këtë ushqim hyjnor. Ishin kaq të pafajshëm, kaq pa eksperiencë, rusët e djeshëm! Për 2[...]
Israel Shamir © 2016 Frontier Theme