Israel Shamir

The Fighting Optimist

Lyckönskningar till Irans folk och presidenten Ahmadinejad

Det iranska folket har gjort sitt val. Demokratin segrade. Trots israeliska militära hot och en amerikansk charmoffensiv har iranierna återvalt sin president Mahmoud Ahmadinejad med en jordskredsmajoritet.

Det är ett högst välförtjänt val: president Ahmadinejad har bevisat sin hängivenhet mot Gud, det iranska folket och människans frihet. Han är en modig och karismatisk ledare: vid sitt besök på FN, påminde oss Ahmadinejad om den unge Fidel Castro 1960 och om Yasser Arafat 1974. Han höll ställningarna och gav sitt stöd till de belägrade Palestina på Durban II, och han höll ett uppriktigt tal på Colombiauniversitet trots en strid ström av hat, hot, isoleringsförsök, förtal och smädelser.

Han leder Iran längs en väg av fredlig utveckling och politisk och ekonomisk självständighet. Hans ståndaktighet förbättrar världen vi lever i: Barak Obama kallade på fred med den muslimska världen i Kairo eftersom Ahmadinejad inte gav efter för påtryckningar. Det finns goda möjligheter att uppnå fred i Mellanöstern, och det är tack vare president Ahmadinejads fasthet.

Vi uppmanar kandidaten Mousavi att medge seger åt Ahmadinejad och undvika oro och provokationer för demokratins och det iranska folkets skull. Vi uppmanar president Obamas administration att bekräfta dess ”beslutsamhet i att söka dialog med Iran vem som än vinner”. Vi uppmanar Israels regering att sluta upp med sina försök att blanda sig i Irans angelägenheter och att fortsätta med fredsprocessen. Vi uppmanar de arabiska nationerna att avvisa sionistiska intriger och bevara fred och vänskap med Iran.

Israelers och palestiniers sanna intressen kräver ett starkt, stabilt och självständigt Iran, som tillsammans med Turkiet, skulle kunna stävja de sionistiska generalernas aggressiva ambitioner och åstadkomma fred i Mellanöstern.

Israel Shamir, författare

13 juni 2009 Jaffa, Israel

Översättning: Mohamed Omar

Featured Posts
Evan El-Amin  /  Shutterstock.com

Les guerres de genre de H. Clinton

Est-ce que les hommes qui votent pour H. Clinton vont finir en enfer ? Je n'en suis pas sûr. Nous savons ...

Read More

The Liberation of the Slaves

Donald Trump’s electoral victory unleashed pent-up tectonic energies on the unprecedented scale. The world has been changed, much more than ...

Read More

Ryan Rodrick Beiler / Shutterstock.com

Autumn in Palestine

Autumn is beautiful in Palestine: overripe blue-green figs, unpicked pomegranates pecked by birds, heavy grapes turn red. Now is the ...

Read More

A Syrian Breakthrough

The Russians and their Syrian allies have cut the main supply line of the rebels to the north of Aleppo, ...

Read More

If They Are Bombed - They Are Daesh

President Putin is a pirate, no less. In his declaration at the UN, he stole President Bush Jr’s copyrighted 2001 ...

Read More

Leave a Reply

Israel Shamir © 2016 Frontier Theme